Primaria Peretu


Go to content

Cadru Geografic

Comuna Peretu


Cadru geografic


Comuna Peretu este asezata în nordul Câmpiei Teleorman, pe drumul european E 70 Bucuresti - Craiova - Timisoara, care trece prin doua importante orase teleormanene, Alexandria (resedinta actuala a judet,ului) si Rosiorii de Vede (important nod de cale ferata, pe terasa de pe partea dreapta a râului Vedea). Suprafata comunei (atât vatra satului cât si mosia) masoara 7700 hectare (77 km˛). Mosia comunei Peretu face parte din Câmpia Boianului, numita si Câmpia Calmatuiului, si împreuna cu câmpia Gavanu-Burdea (aflata pe malul stâng al râului Vedea), fac parte din marea Câmpie Româna.
Resursele de apa de pe teritoriul judetului Teleorman sunt modeste sub raport cantitativ si se gasesc sub forma apelor subterane (ape freatice ce se gasesc la 2,5-3 metri sub pamânt si de adâncime) si ape de suprafata (râul Vedea si (pârâul) râul Barâcea sunt apele de suprafat,a care strabat teritoriul localitatii Peretu).Clima


Teritoriul comunei Peretu se încadreaza într-un climat temperat continental specific zonei de câmpie din partea sudica a tarii în care este situat. Se afla la interferenta maselor de aer uscat continental dinspre E si NE, cu cele de origine tropicala dinspre S si SV si cu masele de aer oceanic care, în deplasarea lor spre E, ajung deasupra teritoriului judetului înca suficient de umede. Verile sunt calde si secetoase, iar iernile aspre si geroase, cu zapada în cantitati potrivite, rareori stratul de zapada depasind 50-60 cm. Teritoriul comunei Peretu corespunde în linii mari zonei de vegetatie de silvostepa, care este un mediu neprielnic pentru vegetatia arborescenta si face trecerea de la paduri la pajisti.


Home Page | Comuna Peretu | Primaria | Consiliul Local | Informatii Utile | Contact | Site Map


Back to content | Back to main menu